Header image

V soboto 31.05.2014 bo v Merkator centru Šiška predstavitev Višnje Gore in njenih turističnih znamenistosti.

Naslov prireditve je

Polž in njegova Višnja Gora.

 

Lepo vabljeni.

(več …)

Tako kot vsako leto smo pri nas v Višnji Gori v prvomajskem času gostili nastop tuje folklorne skupine, tokrat je prišla k nam skupina iz Portugalske.

Na ploščadi pred cerkvijo svete Ane na Mestnem trgu so nam 26.04. 2014 pokazali lepe portugalske plese, na koncu pa so nas povabili še zraven, da se priključimo in zaplešimo skupaj.

 

Več si lahko ogledate na spodnjih slikah:

Vse slike si lahko ogledate spodaj:

 

V Višnji Gori so KUD Janez Cigler, TD Višnja Gora, JSKD OI Ivančna gorica in MKVG Višnja Gora na dveh prizoriščih organizirali kar tri kulturne prireditve.

V Mestni hiši je prebiranju pravljice Mačka Murija Kajetana Koviča in ustvarjalni delavnici namenjeni najmlajšim, sledila prireditev z odprtjem razstave stripovskih ilustracij in predstavitvijo stripa Kozlovska sodba v Višnji Gori avtorja Santiaga Martina. Pogovor z avtorjem je popestril še glasbeni gost kantavtor Leon Matek, ki ga je na kitari spremljal Marjan Gradišar. Dogodku, ki je bil počaščen tudi spominu na 170-letnico rojstva Josipa Jurčiča, je sledil klepet z ustvarjalci dogodka in podpisovanje stripa avtorja Santiaga Martina.

Noč knjige se je nadaljevala z Večerno KULturo na Mestnem kopališču v Višnji Gori, kjer je potekalo pozno večerno druženje ob prebiranju odlomkov iz knjižnih del različnih literarnih obdobij slovenskih književnikov (Županova Micka Antona Tomaža Linharta, Rokovnjači Josipa Jurčiča, Tantadruj Cirila Kosmača, Alamut Vladimira Bartola in kolumna Svetlane Makarovič). Prebiranje besedil so s pesmijo popestrili še Višnjanski fantje.

Na ogled smo vam pripravili nekaj utrinkov.

Vse slike si lahko ogledate spodaj: