Header image

Utrinki s predstavitve Kozlovske sodbe v obliki stripa

Objavil admin

V Višnji Gori so KUD Janez Cigler, TD Višnja Gora, JSKD OI Ivančna gorica in MKVG Višnja Gora na dveh prizoriščih organizirali kar tri kulturne prireditve.

V Mestni hiši je prebiranju pravljice Mačka Murija Kajetana Koviča in ustvarjalni delavnici namenjeni najmlajšim, sledila prireditev z odprtjem razstave stripovskih ilustracij in predstavitvijo stripa Kozlovska sodba v Višnji Gori avtorja Santiaga Martina. Pogovor z avtorjem je popestril še glasbeni gost kantavtor Leon Matek, ki ga je na kitari spremljal Marjan Gradišar. Dogodku, ki je bil počaščen tudi spominu na 170-letnico rojstva Josipa Jurčiča, je sledil klepet z ustvarjalci dogodka in podpisovanje stripa avtorja Santiaga Martina.

Noč knjige se je nadaljevala z Večerno KULturo na Mestnem kopališču v Višnji Gori, kjer je potekalo pozno večerno druženje ob prebiranju odlomkov iz knjižnih del različnih literarnih obdobij slovenskih književnikov (Županova Micka Antona Tomaža Linharta, Rokovnjači Josipa Jurčiča, Tantadruj Cirila Kosmača, Alamut Vladimira Bartola in kolumna Svetlane Makarovič). Prebiranje besedil so s pesmijo popestrili še Višnjanski fantje.

Na ogled smo vam pripravili nekaj utrinkov.

Vse slike si lahko ogledate spodaj: